Předpoklady nabytí dědictví - Niklová, Martina (2011)
Práce se zabývá jednotlivými předpoklady nabytí dědictví, ke kterým patří smrt zůstavitele, existence majetku, dědický titul, způsobilý dědic, neexistence listiny o vydědění a akceptace ze strany účastníka být dědicem (přijetí dědictví). Problematika každého předpokladu nabytí dědictví je popsána a rozvedena v samostatné kapitole.