Doručování mezi smluvními stranami ve věcech nájmu bytu - Nedoma, Jarmila (2012)
Práce se zaměřuje na problematiku doručování dokumentů mezi stranami nájemního vztahu, zejména se zacílením na praktické problémy, které se v této oblasti vyskytují. Hlavním úkolem práce je pak zjistit a zhodnotit jednotlivé možnosti a způsoby doručování, které mají nájemce i pronajímatel, pokud chtějí nebo musí druhé straně nějaký dokument doručit. Podrobně jsou také rozebrány jednotlivé dokumenty doručované v souladu s dikcí občanského zákoníku. Doručování v souladu s občanským soudním řádem je pouze dílčím subtématem, neboť i prostřednictvím soudu mohou strany nájemního vztahu za určitých okolností komunikovat - práce však na průběh doručování u občanského soudního řízení není zaměřena.