Srážko-odtoková charakteristika povodí Veličky - Bachan, Radek (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá srážko-odtokovou charakteristikou povodí Veličky. V první části jsou charakterizovány fyzicko-geografické poměry zájmového území a jejich vliv na odtok vody z povodí. Následuje stručný popis změn ve využívání krajiny mezi roky 1990 a 2006. Ve třetí části jsou vypočteny měrné jednotky odtoku pro hydrologické roky 1987 - 2010, současně jsou měrné jednotky odtoku vypočteny i pro jednotlivé měsíce v tomto období. V poslední části této práce jsou analyzovány tři povodňové situace, a to povodně v květnu 1987, červenci 1997 a květnu a červnu 2010, zároveň jsou zde hodnoceny vztahy mezi průměrnými denními úhrny srážek a průměrnými denními průtoky.