Brno a jeho tradiční okolí - komparativní demografická analýza - Kubíček, Tomáš (2012)
V této bakalářské práci se zabýváme demografickými rozdíly mezi městem Brnem a jeho tradičním okolím. Porovnáváme zde vybrané demografické charakteristiky mezi jihomoravskou metropolí a krajem. Na jedné straně můžeme předpokládat ovlivnění velkoměstským charakterem a na straně druhé vliv okolí známý především vyšší religiozitou. Tato práce má za úkol situaci ve městě a v jeho okolí porovnat a zjištěné výsledky interpretovat.