Kvalita života jako faktor suburbánní migrace - Kleinwächterová, Kristina (2012)
Hlavním tématem bakalářské práce je analýza faktorů kvality života působících jako migrační pull faktory v rámci procesu suburbanizace. Úvodní část práce se zabývá prostorovostí a intenzitou samotného fenoménu suburbanizace. Dále je rozebrán koncept kvality života a je nastíněn způsob zkoumání tohoto jevu. Empirická část zjišťuje faktory kvality života a zkoumá vnímání kvality života obyvateli suburbií pomocí kvalitativních metod geografického výzkumu, kde je aplikována metoda semistrukturovaného rozhovoru. Analýza rozhovorů je provedena pomocí metody kódování. Výsledkem je definice dílčích migrační pull faktorů subjektivně ovlivněných jednotlivými respondenty a jejich vnímáním kvality života.