Integrázy bakteriofágů a jejich praktické využití - Košťál, Jan (2012)
Integrázy bakteriofágů jsou enzymy, které zprostředkovávají jednosměrnou místně specifickou rekombinaci mezi dvěma specifickými DNA sekvencemi. Jsou rozděleny do dvou rodin - tyrosinových a serinových rekombináz. Jejich schopnost integrovat transgen do genomu organismu s dostatečnou místní specifitou z nich dělá hodnotný nástroj pro vytváření transgenních organismů. Uplatnění by mohly najít také v léčbě genetických chorob člověka.