Molekulární problematika dědičných ichtyóz - Jurčeková, Elena (2012)
V této bakalářské práci se věnuji problematice dědičných genodermatóz, ichtyóz. Zaměřuji se na nejčastější onemocnění způsobené mutacemi v genech pro filaggrin (ichthyosis vulgaris), steroidní sulfatázu (X-vázaná ichtyóza) a transglutaminázu 1 (lamelární ichtyóza a další fenotypy). Jejich klinické projevy jsou různorodé a proto je často obtížné stanovit správnou diagnózu.