Současné možnosti genových terapií - Čelechovská, Hana (2012)
Začátek práce je věnován historii genové terapie. Dále se práce zmiňuje o možnostech přenosu genu do buněk a jeho působení uvnitř buňky. Jsou zde popsány některé z možných aplikací pro léčbu geneticky podmíněných onemocnění. Na posledních stranách se práce zabývá etickými aspekty genové terapie.