Faktory ovlivňující funkčnost telomerázového komplexu - Filipová, Lenka (2012)
Telomeráza je během svého působení v buňce podrobena mnoha procesům, které ovlivňují její funkci jak telomerickou, tak zřejmě i netelomerickou, ale také její aktivaci jako enzymu nebo sestavovaní funkčního komplexu. Biogeneze telomerázového komplexu je spojena s buněčným cyklem a přítomnost telomerázy prokázaná v různých buněčných kompartmentech naznačuje aktivní účast proteinů pro transport do a z jádra, postranslačních modifikací nebo interakci s proteiny dalších drah. Bakalářská práce je zaměřena na kompilaci publikovaných poznatků o telomeráze a jejich interakcích doplněnou o přehled nástrojů in silico využitelných pro predikci kandidátních funkčních motivů v proteinu pro lidský a rostlinné modely.