Houby teplomilných doubrav v České republice se speciálním zřetelem k oblasti Bořího lesa u Valtic - Salaš, Jakub (2012)
Práce je rozdělena na 2 části. První část rešeršní shrnuje poznatky o houbách teplomilných doubrav střední Evropy (okrajově i mimo střední Evropu). Zvýšená pozornost je věnována lesům s Quercus cerris ve stromovém patře. Jsou zde také představeny poznatky mykocenologické. Druhou část práce tvoří vlastní průzkum teplomilných doubrav na území Bořího lesa u Valtic. Bylo vybráno 5 ploch s doubravami a na nich bylo během roku 2011 nalezeno 68 druhů makroskopických hub. V závěru jsou stručně rozebrány některé zajímavé nálezy a výsledky srovnány s nálezy z NPP Rendezvous.