Vývoj krajinné struktury Fojtovic a okolí - Kabourek, Aleš (2012)
Práce se zabývá vývojem krajinné struktury katastrálního území Fojtovice u Krupky nacházející se v Krušných horách. Toto území spadá pod město Krupka v okresu Teplice. Hlavním cílem práce je popsat změnu krajinné struktury a využívání země z hlediska historického vývoje osidlování a vysidlování na příkladu sídla v německém pohraničí. Součástí práce jsou rešerše literatury, analýza historickým map a dokumentů a mapa land use pořízená na základě vlastního průzkumu v terénu.