Suburbanizace v zázemí Zlína - Sluštíková, Andrea (2012)
Předkládaná práce se zabývá tématem suburbanizace v zázemí města Zlína s důrazem na rezidenční složku. Jejím hlavním cílem je vymezení konkrétních obcí, které tvoří suburbanizační zázemí Zlína. Práce nejprve teoreticky pojednává o termínu suburbanizace v obecném pojetí i v různých regionálních měřítkách. Dále je zde z různých hledisek charakterizována především dynamika města Zlína jako suburbanizačního jádra, odkud dochází k odlivu obyvatel do jeho zázemí. Následuje metodické určení obcí suburbanizačního pásma, kterých bylo docíleno aplikací čtyř zvolených ukazatelů. Výsledných 28 obcí je dále podrobeno migrační analýze ve vztahu středisko-zázemí a analýze bytové výstavby v zázemí. Práce je doplněna také o vyhodnocení dotazníkového šetření ve dvou vybraných obcích suburbanizačního zázemí.