Uranová ruda: svět, ČR a Dolní Rožinka - Císař, Luboš (2012)
Cílem této práce je představení historie a současnosti těžby uranu v České republice a ve světě. Dále tu popisuji uranová ložiska v České republice, se zaměřením na rudné pole Rožná - Olší. Na základě dostupných dat a informací o produkci uranu, o přehledu světových zásob, je porovnána a zhodnocena perspektiva těžby v jednotlivých státech a jejich podílu na celosvětové produkci uranu. V závěrečné části práce je nastíněna perspektiva těžby uranové rudy v ČR.