Cestovní ruch a letecká doprava - Báča, Lukáš (2012)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem nabídky letecké dopravy ve střední Evropě v období po roce 2000 a vlivem tohoto rozvoje na cestovní ruch. První část práce je rešerší vybrané literatury, zabývající se rozvojem nabídky letecké dopravy v Evropě a vztahem mezi leteckou dopravou a cestovním ruchem. Stěžejní část práce pak obsahuje analýzu rozvoje nabídky letecké dopravy ve střední Evropě a vývoj leteckého spojení mezi střední Evropou a turistickými oblastmi v Evropě. Práce také obsahuje případovou studii letiště v Krakově, které je příkladem středoevropského letiště, které zaznamenalo výrazný rozvoj nabídky letecké dopravy a zároveň je i významným turistickým cílem. Závěr práce obsahuje srovnání výsledků analýzy a trendů popsaných v teoretické části práce.