Studium epigenetických změn u lidských embryonálních kmenových buněk - Hájková, Markéta (2012)
Metylace DNA a modifikace histonů patří k nejstudovanějším epigenetickým změnám na modelu embryonálních kmenových buněk. V této bakalářské práci jsou diskutovány interakce mezi těmito dvěma procesy, především v souvislosti s dopady na regulaci transkripce u hES buněk. Shromažďování informací o těchto jevech pomáhá objasnit mechanismy pluripotence a diferenciace buněk. Tím může do budoucna zásadní měrou přispět k zavádění ES buněk do léčby nejrůznějších chorob.