Optimalizace stanovení polárních pesticidů v environmentálních matricích - Stehlíková, Kateřina (2012)
Práce je zaměřena na problematiku současně užívaných pesticidních látek v životním prostředí, jejichž použití pro moderní zemědělství je zcela klíčové. Toto téma je v dnešní době velmi aktuální. Nadužívání, rozšířenost a možnost synergického působení vytvořily potřebu analytické metody s mnohem nižšími detekčními limity než u dříve používaných pesticidů. Praktická část je zaměřena na optimalizaci extrakce pevnou fází (zejména pro vodné vzorky) a jako analytická koncovka je zde představena technika kapalinové chromatografie s hmotnostním tandemovým spektrometrem.