Vliv fyzickogeografických charakteristik na odtokové poměry v povodí Veličky (hranické) - Černá, Ivana (2012)
Tato práce se věnuje zjišťování vlivu fyzickogeografických charakteristik na odtokové poměry v povodí Veličky. Jsou zde popsány základní charakteristiky - geologie, geomorfologie, klima, vodstvo, půdy a biota. Terénním průzkumem byly zjištěny antropogenní zásahy v okolí toku. Práce se zabývá i analýzou tří proběhlých povodňových vln na toku. Vyhodnocena jsou také plánovaná protipovodňová opatření. V závěru je shnrnut zjištěný vliv fyzickogeografických charakteristik na odtokové poměry.