Sněhové poměry Brna a okolí - Živná, Monika (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je charakterizovat sněhové poměry města Brna a nejbližšího okolí v letech 1961 - 2010. Zpracována byla data z 19 meteorologických stanic v Brně a jeho okolí. Homogenita pozorování je zde ověřena metodou dvojné součtové čáry a zpracovány jsou průměrné roční chody, dlouhodobé kolísání vybraných charakteristik a analýza vzájemné podobnosti stanic provedená metodou korelační matice. Hlavním výsledkem práce je zhodnotit ovlivnění chodu charakteristik sněhových poměrů nadmořskou výškou a antropogenní činností