Aktualizace a analýza sbírky semen na Botanickém ústavu AV ČR - Sochorová, Kateřina (2012)
Sbírka semen byla vytvořena na Botanickém ústavu Akademie věd České republiky v Brně jako referenční sbírka pro potřeby determinace semen. Tato bakalářská práce zjišťovala aktuální stav sbírky a věnovala se jejímu doplnění. Stěžejním bodem práce byl sběr semen různých druhů rostlin, které v semenné sbírce nejsou zastoupeny. Ze začátku byla nastíněna stručná historie a současný stav sbírky a možnosti práce se sbírkou. Rostliny, jejichž semena byla sesbírána, byla morfologicky a ekologicky charakterizována. Nejvíce chybějících druhů bylo nalezeno v Bílých Karpatech a na Velkobítešsku. Práce tedy obsahuje i charakteristiku těchto území a jednotlivých lokalit. Celkem jsem nasbírala semena 60 druhů rostlin z 23 čeledí, druhové určení bylo doloženo herbářovými položkami. Semena byla umístěna do epruvet a zařazena do semenné sbírky na Botanickém ústavu AV ČR.