Vklad do katastru nemovitostí - Janků, Petra, 1983- (2012)
Tato práce pojednává o otázkách a problémech ohledně vkladu do katastru nemovitostí. Vklad je jedna ze tří forem zápisů do katastru nemovitostí. Věcná práva vznikají, mění se nebo zanikají vkladem do katastru nemovitostí. Vkladové řízení probíhá u věcně a místně příslušných katastrálních úřadů, při kterém dochází k posouzení zákonem stanovených skutečností a listin, a to ke dni podání návrhu na vklad.