Bod elasticity v matematické analýze - Vozárová, Kristýna (2012)
Cílem této práce je pojednat o pojmu elasticita funkce více proměnných a výsledky přenést na vybraný ekonomický model. První polovina práce je zaměřena na výklad pojmů souvisejících s elasticitou a to jak z matematického, tak z ekonomického hlediska. Je zde vysvětlena elasticita funkce více proměnných a také základní ekonomické pojmy z oblasti teorie produkce. Ve druhé polovině práce jsou potom představeny konkrétní aplikace elasticity funkce v ekonomii - elasticita produkční funkce a elasticita substituce. Na závěr jsou výsledky prezentovány na konkrétních příkladech produkčních funkcí.