Využitelnost fundamentální analýzy na českém a vybraném zahraničním kapitálovém trhu - Nechvátal, Pavel (2012)
V této diplomové práci se věnujeme fundamentální analýze, porovnáním jejího využití v českém a americkém prostředí. Cílem práce je nejen stanovit míru využitelnosti fundamentální analýzy na obou trzích, ale také porovnat správnost našich doporučení s realitou. V teoretické části se soustředíme na definování potřebných proměnných, vztahů a vzájemných souvislostí, jež využíváme v praktické části. Definujeme fundamentální analýzu a jednotlivé úrovně, na kterých se provádí. Charakterizujeme vnitřní hodnotu a vybrané metody jejího výpočtu. V praktické části se věnujeme aplikaci vybraných metod na dvě české a dvě americké vybrané akcie. V závěru je provedeno zhodnocení dosažených výsledků se skutečností a porovnání výsledků fundamentální analýzy na českém a americkém kapitálovém trhu.