Finanční analýza pojišťovny - Loužilová, Tereza (2012)
Předmětem diplomové práce je finanční analýza vybraných pojišťoven působících na pojistném trhu České republiky. V první části je věnována pozornost obecným poznatkům a vymezení finanční analýzy v podnicích výroby a služeb a následně jsou uvedena specifika finanční analýzy v pojišťovnách. V další části práce jsou rozebrány metody finanční analýzy se zaměřením na poměrové ukazatele. Práce vyúsťuje v analýzu a porovnání ukazatelů finanční analýzy ve zvolených pojišťovnách včetně hodnocení jednotlivých pojišťoven.