Jednoduchá teorie reklamy jako statku či zla - Lenková, Tatiana (2012)
Táto práce se zabývá teorií reklamy podle G. S. Beckera, v níž je reklama považována za komplement k propagovanému statku a vstupuje do užitkových funkcí spotřebitelů. První kapitola obsahuje hlavní momenty Beckerová života. Historie a základní vlastnosti reklamy jsou předmětem druhé kapitoly. V třetí kapitole se seznamujeme se základními poznatky z teorie preferencí a teorie spotřebitele. V rámci čtvrté kapitoly se zaměřujeme na optimalizaci firmy a optimalizaci spotřebitele a v závěrečné kapitole zkoumáme vliv reklamy na blahobyt. Cílem této práce je matematicky podložit a zpřehlednit Beckerovu teorii reklamy.