Formy financovani bydleni - Domanská, Radka (2012)
V této diplomové práci „Formy financování bydlení“ se věnuji problematice financování bydlení. Cílem této práce je analýza stavebního spoření a analýza hypotečního úvěru při financování bydlení. Tato analýza je v práci provedena nejprve teoreticky popisem těchto dvou produktů využívaných pro financování bydlení, představením jednotlivých stavebních spořitelen poskytujících produkt stavební spoření, představením vybraných bank poskytujících hypoteční úvěry a nakonec vzájemným porovnáním. Dále je pak v praktické části práce provedeno porovnání pomocí modelových příkladů, kde je na konkrétních číslech ukázáno, jak nejlépe řešit financování bydlení v dané situaci pomocí těchto dvou produktů.