Proces integrace regulace a dohledu nad finančními institucemi - Pánek, Dalibor, 1949- (2012)
Disertační práce „Proces integrace dohledu finančních institucí“ je zaměřena na výzkum podstaty a souvislostí průběhu institucionální integrace dohledu finančních institucí. Východiskem výzkumu jsou dosavadní poznatky teorie a praxe v oblasti dohledu finančních institucí, současná pravidla obezřetného podnikání pro jejich činnost, institucionální a metodický vývoj systému dohledu v České republice, v zemích Evropské unie a vybraných zemích mimo EU. Shrnutí výsledků výzkumu získaných použitím popsaných vědeckých metod směřuje k možnostem ověření vyslovených předpokladů o podstatě procesu institucionální integrace regulace a dohledu finančních institucí.