Endogenní modely růstu: úrovňový vs. růstový efekt vládní politiky (srovnávací studie) - Marková, Lucie (2012)
Tato diplomová práce se zabývá endogenními modely růst. V první kapitole je stručně popsána základní teorie fungování Solowova modelu a dvou endogenních modelů růstu: AK modelu a Romerova modelu. Ve druhé kapitole tato práce předkládá empirické důkazy AK modelu. V poslední podkapitole druhé kapitoly práce zkoumá, jak jednoprocentní změna v míře investic ovlivní reálnou ekonomiku a zda tato změna vyvolá spíše růstový nebo úrovňový efekt. Tyto studie jsou prováděny na 5 zemích světa, neboli USA, Japonsku, Německu, Velké Británii a Francii. Poslední kapitola se zaměří na Romerův model a zkoumání existence "scale effektu". Všechny kapitoly jsou doplněny o příslušné grafy.