Vybrané metody kvadratického programování - Jiříčková, Věra (2012)
Tato práce se zabývá kvadratickým programováním speciálně pak Wolfeho metodou. Cílem této práce je shrnout základní metody kvadratického programování. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První dvě kapitoly jsou zaměřeny na konvexní a lineární programování, jsou zde uvedeny základní pojmy a principy nutné k pochopení kvadratického programování. Třetí kapitola se zabývá základními metodami řešení kvadratického programování jako řešení pomocí Kuhnových - Tuckerových podmínek, duální úlohy a singulárního bodu. Další kapitoly jsou věnovány Wolfeho metodě a jeho modifikacím. Na závěr je uvedena aplikace Wolfeho metody do ekonomie, konkrétně nalezení portfolia s minimálním rizikem pomocí Wolfeho metody.