Inženýrskogeologická rajonizace skalních výchozů pro rozšíření D1 v okolí viaduktu ve Velkém Meziříčí - Charvát, Radim (2012)
Tato práce se zabývá inženýrsko-geologickou rajónizací dálničních zářezů dálnice D1 v durbachitech třebíčského plutonu v okolí viaduktu ve Velkém Meziříčí. Mapování bylo uskutečněno v celkové délce 1300 metrů a bylo rozděleno do dvou úseků na obě strany od viaduktu. Mapovány byly skalní výchozy, na kterých byly pozorovány parametry skalního masivů. Kvalita horninového masivu byla hodnocena dle RMR Bieniawskeho klasifikace. Popis a pojmenování hornin bylo stanoveno dle normy ČSN EN ISO 14689-1. Dále bylo provedeno 352 strukturních měření, která byla zakreslena do odpovídajících schémat. Na základě zjištěných dat byly zářezy rozděleny podle četnosti diskontinuit a stupně zvětrání do tří rajónů a zakresleny do mapy inženýrsko-geologického rajónování.