Flóra peruckých vrstev - současný stav vybraných lokalit, zastoupení ve sbírkách ÚGV PřF MU - Štofik, Peter (2012)
V této bakalářské práci se věnuji flóře peruckých vrstev na lokalitách v blízkém okolí Prahy a jejich paleontologickému zpracování ve sbírce Ústavu geologických věd v Brně na půde Masarykovy univerzity. V rámci práce byla opsaná pozice peruckých vrstev v české křídové pánvi, jejich výzkumy z historického, geologického a ekonomického hlediska. Dále jsou v práci opsané tři základní lokality peruckých vrstev, kde probíhal paleontologický sběr materiálu, jeho určení a zařazení do sbírky Ústavu geologických věd.