Gamaspektrometrická charakteristika migmatitů v lomu Vicenice - Malý, Dušan (2012)
Předložená práce je zaměřena na provedení terénních a následně u vybraných vzorků laboratorních gamaspektrometrických měření, především u nemigmatitizovaných amfibolitů, neosomu a restitu v lomu Vícenice u Náměště nad Oslavou. Pro terénní měření byl daný profil lomu rozdělen na čtyři části. Naměřené koncentrace K, U a Th u amfibolitů při terénním a laboratorním měření byly navzájem porovnány. Z výsledků bylo zjištěno, že amfibolity vykazují velmi nízké hodnoty K, U a Th a gamaspektrometrie odpovídá litologii hornin v dané lokalitě.