Vztah podzemních a povrchových vod při západním okraji rosicko-oslavanského revíru - Švihálek, Jiří; Kuchovský, Tomáš, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje vztahu podzemních a povrchových vod při západním okraji rosicko-oslavanského revíru. Cílem práce je lokalizovat na povrchových tocích místa infiltrace vody do důlních vod a tyto jevy kvantifikovat. Za tímto účelem byla provedena v březnu 2012 na tocích Balinka, Bobrava a Bílá voda měření průtoku pomocí hydrometrické vrtule. Práce obsahuje výsledky a jejich vyhodnocení.
This thesis deals with relation between surface water and groundwater of the western boundary of the Boskovice trough in the Rosice-Oslavany mining district. The goal of this thesis is both localization of loosing sections of streams, where surface water infiltrates into the mines, and quantification of these phenomena. Discharge measurements by hydrometric propeler were performed at streams of Balinka, Bobrava and Bílá voda in March 2012, respectively. The thesis contains results and evaluation of those measurements.
Vedoucí práce: Tomáš Kuchovský
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: hydrogeologické měření; podzemní vody -- Česko; povrchové vody; groundwaters; surface waters; Rosice (Brno-venkov, Česko : oblast); Oslavany (Česko : oblast); Bobrava (Česko : řeka); Balinka (Česko : řeka); Bílá voda (Česko : potok); Bobrava River (Czechia); Balinka River (Czechia); Bílá voda Creek (Czechia); Rosice Region (Brno-venkov, Czechia); Oslavany Region (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses