Minerální a petrografické složení štěrkopískových sedimentů (frakce 0-4 mm) z ložiska Dobříň - Gricová, Kateřina (2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na studium štěrkopískových sedimentů z ložiska Dobříň v české křídové pánvi. Cílem je provést dokumentaci písčité frakce a zjistit hlavní zastoupené minerály. V první části je popsaná geologie území, metodika separace a určování minerálů. Následuje druhá část, kde byly pod mikroskopem minerály roztříděné do skupin a pomocí skenovacího elektronového mikroskopu provedeny chemické analýzy.