Ramenonožci z vybraných badenských lokalit karpatské předhlubně na Moravě - Pavézková, Jana; Hladilová, Šárka, 1953-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2012)
V této bakalářské práci se věnuji shrnutí dosavadních poznatků o nálezech ramenonožců v badenu a systematickému zpracování nálezů ramenonožců z vybraných karpatských lokalit na Moravě (Židlochovice). Determinovala jsem 3 rody ramenonožců. Převažují zástupci rodu Argyrotheca nad rody Joania a Megathiris, všechny rody patří do čeledi Megathyrididae.
In this thesis I present a summary of current knowledge on the findings of brachiopods in Badenian and systematic determination of brachiopods from selected localities in the Carpathian foredeep in Moravia (Židlochovice). I determined 3 genera of brachiopods. Representatives of the genus Argyrotheca prevail over those of the genera Joania and Megathiris, all genera belong to the family Megathyrididae.
Vedoucí práce: Šárka Hladilová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: baden (geologie); miocén -- Česko; ramenonožci -- Česko; střední miocén; Brachiopoda; Miocene -- Czechia; Miocene; Židlochovice (Česko : oblast); Morava jižní (Česko); karpatská předhlubeň (Česko); Židlochovice Region (Czechia); Moravia, Southern (Czechia); Carpathian Foredeep (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses