Polymetalická mineralizace se stříbrem u Jemnice - Jakubcová, Michaela (2012)
Tato práce je zaměřena na popis vzorků s polymetalickou mineralizací, které byly nalezeny na zbytcích hald historického rudního revíru u Jemnice na lokalitě „U havířských jam“. V práci byla nastíněna geologie oblasti i studované lokality. Na vzorcích bylo nejprve provedeno mikroskopické pozorování, při kterém se zjišťovalo minerální složení. Následně bylo provedeno mikrotermometrické měření a elektronová mikroanalýza.