Petromiktní slepence z údolí Krasovského potoka od Ostrova u Macochy - Řezník, Filip (2012)
Bakalářská práce shrnuje výsledky výzkumu, který prokázal v komplexu rozstáňského souvrství paleozoika Drahanské vrchoviny dva horizonty střednozrnných petromiktních slepenců protáhle čočkovitého charakteru s převahou rulových valounů o maximální velikosti do 10 cm. Slepence vystupují při bázi drobových pruhů a s největší pravděpodobností tvoří mezičlánek mezi kořeneckým slepencem protivanovského souvrství a račickými slepenci souvrství myslejovického. Odkryty jsou v pravé stráni údolí Krasovského potoka východně od Ostrova u Macochy.