Určení hydraulických parametrů vybraného kolektoru pomocí hydrodynamických zkloušek - Schwarzová, Zuzana (2012)
V bakalářské práci byly vyhodnoceny výsledky hydrodynamických zkoušek ze tří vrtů, na kterých byly realizovány jak zkoušky čerpací, tak zkoušky stoupací. Následně byly stanoveny dva hydraulické parametry kolektoru. Prvním z nich byla transmisivita a druhým hydraulická vodivost. Zkoumaný kolektor byl budován štěrkovitými sedimenty a popelovými navážkami. Výsledné hodnoty transmisivity se u všech vrtů pohybovaly v řádu n. 10-3 m2.s-1 a hydraulické vodivosti v řádu n.10-4 m.s-1. Na základě těchto údajů byly studované horniny kolektoru klasifikovány jako dosti silně propustné.