Nová generace afinitních biosensorů pro analýzu environmentálních a klinických analytů - Wiewiorka, Ondřej (2012)
Tato práce shrnuje dosavadní znalosti z oblasti biosensorů, jejich konstrukce a využití v praxi. V další části pak ukazuje postup optimalizace a řešení problémů při vývoji biosensoru využívajícího imunologických afinitních interakcí pro detekci analytu.