Sedimentárně-geologické studium vrtných jader na podzemním zásobníku plynu Lobodice - Blaško, David (2012)
Tato diplomová práce je zaměřena na sedimentologické a sedimentárně-petrografické studium kolektorských hornin na podzemním zásobníku plynu Lobodice. Kolektorské horniny jsou bazální klastika spodního badenu patřící ke střední části karpatské předhlubně. Práce vychází z popisu a interpretace vrtných jader, studia provenience odebraných vzorků bazálních klastik, dokumentace vrtů firmy RWE a karotážních diagramů. Vyčleněny byly tři litofacie a na základě jejich interpretace a korelace výsledků dalších analýz bylo zjištěno, že kolektorské horniny sedimentovaly v depozičním prostředí hrubozrnných delt. Ze studia provenience kolektorských hornin vyplývá, že materiál bazálních klastik pocházel především z oblasti Drahanské vrchoviny a z oblasti severně od zájmového území (Nízký Jeseník, Oderské vrchy a jejich podhůří).