Geologie, petrografie a geneze révaitů - Voždová, Lenka (2012)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou a genezí révaitů, které představují jednu ze surovin pro pravěkou štípanou industrii. V teoretické části autorka shrnuje přírodní výskyty révaitů, geomorfologii a geologii nálezových území. Tato část popisuje také nálezy artefaktů ze zmiňované suroviny na archeologických lokalitách a charakteristické znaky révaitů. Ve výzkumné části diplomové práce jsou révaity popsány ve výbrusech pomocí polarizačního mikroskopu a byly z nich provedeny geochemické analýzy. Chemické rozbory byly provedeny i u hornin, které byly vytipovány jako potenciální srovnávací vzorky pro určení zdrojové horniny révaitů.