Stabilita svahu na lokalitě sesuvu ve Zlíně - Štancl, Martin (2012)
Tato práce se zabývá řešením stability sesuvu svahu na lokalitě Zlín-Zlínské Paseky. Studovaná lokalita je situovaná ve flyšových horninách, které jsou náchylné k sesouvání. Cílem práce je pomocí Petterssonovy metody vypočítat úhel vnitřního tření reziduální pevnosti na smykové ploše, která vyšla 19°47´ a následně navrhnout způsob sanace sesuvu.