Kvantitativní stanovení anhydritu v libovolné směsi - Kreplová, Eva (2011)
Pro stanovení množství anhydritu ve směsích byla použita metoda vnitřního standardu kvantitativní fázové analýzy. Pomocí přesně navážených směsí byly stanoveny rovnice lineární regrese. Metodika stanovení anhydritu byla ověřena na pěti kontrolních směsích. Měření ukázalo, že průměrná absolutní chyba stanovení se pohybuje okolo 5 %.