Komparace aplikace kontaktních čoček v zemích EU - Říhová, Martina (2012)
Diplomová práce pojednává o aplikaci kontaktních čoček v zemích Evropské unie (EU). V první teoretické části se zabývá materiály na výrobu kontaktních čoček, dostupnými druhy kontaktních čoček na trhu EU a režimy nošení kontaktních čoček. V neposlední řadě je zmíněna historie Evropské unie a její členské země. Ve druhé části práce jsou analyzována data z dostupných výzkumů prováděných časopisem Contact Lens Spectrum. Výzkum je zaměřen na typ nošených čoček, režimy nošení a materiály, které jsou nošené nejčastěji.