Vývoj léčby katarakty a následné korekce - Kozák, Jiří; Belanji, Jarmila; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2012)
Náplní této diplomové práce je shrnutí poznatků z chirurgie katarakty s důrazem na vývoj její léčby a možnosti následné refrakce. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na oční čočku, její fyziologický stav a na kataraktu, její projevy a následnou operační léčbu. Věnuje se i možnostem pooperační korekce. Výzkumná část se zaobírá porovnáním objektivní refrakce v závislosti na hlavním operačním řezu chirurgického zákroku.
The purpose of this diploma thesis is to summarize the knowledge from cataract surgery with particular emphasis on the development of cataract treatment and options for subsequent refraction. Theoretical part of this thesis focuses on the lens and it's physiologic state and also on the cataract, it's clinical manifestations and following treatment. This part also deals with the options of postoperative correction. The research part of the thesis focuses on the comparison of objective refraction depending on the main surgical incision.
Vedoucí práce: Jarmila Belanji
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: katarakta; refrakční chirurgické výkony; Cataract; Refractive Surgical Procedures; diplomové práce