Vývoj léčby katarakty a následné korekce - Kozák, Jiří (2012)
Náplní této diplomové práce je shrnutí poznatků z chirurgie katarakty s důrazem na vývoj její léčby a možnosti následné refrakce. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na oční čočku, její fyziologický stav a na kataraktu, její projevy a následnou operační léčbu. Věnuje se i možnostem pooperační korekce. Výzkumná část se zaobírá porovnáním objektivní refrakce v závislosti na hlavním operačním řezu chirurgického zákroku.