Změna aberací vyšších řádů v důsledku rohovkého laserového refrakčního zákroku, vliv na kvalitu vidění - Dreiseitlová, Lucie (2012)
Cílem této diplomové práce bylo zkoumání změn aberací vyšších řádů po rohovkových laserových refrakčních zákrocích a jejich vlivu na kvalitu vidění. V teoretické části je uvedena stručná anatomie rohovky a přehled zobrazovacích vad, práce dále pojednává o matematickém a medicínském popisu aberací vyšších řádů, včetně jejich měření a možnostech korekce, v závěru teoretické části zmiňuje přehled refrakční chirurgie. Ve výzkumné části srovnává hodnoty aberací vyšších řádů, zrakovou ostrost a kontrastní citlivost dvou souborů pacientů, kteří podstoupili refrakční zákrok metodou Epi-LASIK.