Testy zrakových funkcí účastníků v silniční dopravě - Příkrá, Veronika (2012)
Ve své diplomové práci se v prvních dvou kapitolách zabývám zrakovými funkcemi, mající vliv na řízení motorových vozidel. Z hlediska silniční dopravy je důležitý nejen zrak, ale i další funkce, proto následující kapitola pojednává o nemocech a stavem celého organizmu souvisejících s řízením. Nemoci a stavy zraku, které vylučují řízení motorových vozidel či ovlivňují bezpečnost na silnicích, upravuje dle zákona kapitola pátá. Poslední kapitola se týká samotného výzkumu. Zde jsem zjišťovala kvalitu zrakových funkcí aktivních řidičů. Provedla jsem základní vyšetření zrakové ostrosti, barvocitu a zorného pole. Výzkumná data jsem zpracovala do tabulek a grafů.