HUE test, porovnání výsledků mechanické a PC varianty - Bíbrová, Petra (2012)
Diplomová práce je v teoretické části zaměřena poruchy barvocitu, metody vyšetřování barvocitu, možnosti korekce. Okrajově je zmíněna podstata světla, barevné vidění, rozlišování barev. Hlavním cílem mé diplomové práce je porovnání metod pro vyšetření barvocitu. Tyto metody jsou Lanthonyho desaturovaný test a Farnsworth - Munsell 100 HUE test. Metody budu porovnávat dle několika kritérií a budu se snažit zjistit, zda je některá z metod lepší, nebo jsou obě metody shodné.