Vyšetření zrakové ostrosti celořádkovou a interpolační metodou na optotypu LCD. - Zajíček, Tomáš (2012)
Tato práce zkoumá a navzájem porovnává celořádkovou a interpolační metodu stanovení zrakové ostrosti. Tyto metody v praxi jsou úzce spjaty s optotypy ETDRS a Snellenovými. Vedle základních teoretických poznatků obsahuje práce i praktické měření na skupině 69 pacientů a studentů, které slouží jako podklad pro vyhodnocení obou metod a porovnání s teorií. Stále více vyšetřujících používá ve své praxi LCD optotypy, které obsahují mnoho testů a tím zjednodušují postup vyšetření zrakových funkcí. Stručný přehled funkcí a testů těchto optotypů bude v této práci také popsán. Čtenář který se seznámí s touto prací získá přehled a základní znalosti v problematice hodnocení vizu a použití LCD optotypů.