Srovnání možností perimetrických vyšetření - Hošková, Jiřina (2012)
Teoretická část práce se zabývá perimetrií kinetickou, statickou a nekonvenčními technikami. Mimoto dalšími metodami vyšetření zorného pole (zkouškou světelné projekce, testem podání rukou, testem počítání prstů, konfrontační zkouškou, amslerovou mřížkou a kampimetrií). Dále vývojem zorného pole, jeho změnami ve stáří, výpadky, koncentrickým zúžením zorného pole a lokalizací a charakterem výpadků. Praktická část se zabývá srovnáním dvou statických perimetrů z hlediska výsledků měření i z hlediska subjektivního pohledu vyšetřovaných.